Visie


“At WorQ streeft naar een maatschappij waarin ieder mens, ongeacht seksualiteit of identiteit, gewaardeerd en geaccepteerd wordt”


At WorQ streeft naar een wereld waarin iedereen mag zijn wie die is ongeacht diens genderidentiteit of seksuele voorkeur. In Nederland is ongeveer 1 op de 15 personen LHBTI+. In werkelijkheid is de groep LHBTI+ personen groter aangezien bij deze cijfers maar vier groepen uit de queer community zijn meegenomen. Ondanks dat Nederland in de geschiedenis voorloper is geweest op het gebied van homorechten en inclusiviteit zakt Nederland tegenwoordig steeds verder op LHBTI+ acceptatie ranglijsten.

Daarnaast lijkt ook de COVID-19 pandemie nadelige gevolgen te hebben gehad voor de queer community. Helaas krijgt in Nederland een groot deel van de LHBTI+ gemeenschap te maken met negatieve reacties ( en zelfs geweld (1 op de 10 LHB en 1 op de 5 trans personen). Daarnaast is er ook binnen het bedrijfsleven sprake van negativiteit, ongelijkheid en discriminatie jegens LHBTI+’ers. Deze cijfers maken duidelijk dat er nog veel werk te doen is en At WorQ streeft naar het leveren van een positieve bijdrage aan het vergroten van acceptatie en gelijkheid.

Missie


“Onze missie is om bij te dragen aan een inclusieve maatschappij voor LHBT+ personen door middel van het vergroten van kennis en zichtbaarheid”


Het is onze missie om in Nederland meer bewustwording en kennis te verspreiden over wat het betekent om LHBTI’er te zijn, met welke moeilijkheden deze doelgroep op een dagelijkse basis te maken krijgt en welke stappen er gemaakt kunnen worden om een inclusieve maatschappij te creëren. At WorQ streeft om een voorvechter te zijn voor een gelijke behandeling van LHBTI+ personen. 


Over Lou

Hallo!

Ten eerste, wat super leuk dat je op onze website terecht bent gekomen en ik hoop snel ook meer over jou te leren!  Mijn naam is Lou en mijn voornaamwoorden zijn die/diens. Ik kom oorspronkelijk uit midden-Limburg maar in 2017 ben ik voor mijn studie aan de Radboud Universiteit verhuisd naar het mooie Nijmegen. Ondertussen heb ik zowel een bachelor als een master behaald in International Business Communication. Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over diverse facetten van communicatie, consultancy en management en heb ik meerdere stages vervult, bijvoorbeeld als zelfstandig onderzoeker en consultant.

 

Daarnaast heb ik mij tijdens mijn studententijd ook veel bezig gehouden met vrijwilligerswerk. Ik hou ervan om een actieve bijdrage te kunnen leveren. Zo ben ik bestuurslid geweest bij drie verschillende studentensport organisaties en heb ik deelgenomen in de universitaire studentenraad. Ook hier heb ik mij altijd bezig gehouden met het thema diversiteit en inclusie.

 

Verder ben ik vrijwilliger bij het voorlichtingsteam van COC regio Nijmegen en vervul ik binnen dit team een coördinatorrol. Als voorlichter heb ik voorlichting gegeven aan veel verschillende groepen mensen Zo heb ik vaak voor klassen gestaan op de middelbare school, basisschool, ROC en hogeschool. Maar heb ik ook  voorlichting geboden aan bedrijven, ouders, ziekenhuizen en andere die voorlichting verzochten. Bovendien heb ik als coördinator extern voorlichtingen en trainingen ontwikkelt speciaal op maat voor specifieke doelgroepen.

 

Als deel van de LHBT+ gemeenschap vind ik het erg belangrijk dat personen ongeacht hun genderidentiteit en seksuele geaardheid gelijk behandeld worden. Helaas merk ik in mijn persoonlijke leven vaak dat er nog veel onwetendheid en misvattingen zijn over personen binnen deze gemeenschap en zijn in het bedrijfsleven veel systemen niet inclusief.  Door mijn rol binnen het voorlichtingsteam van het COC heb ik voor de klas en andere groepen mogen ervaren hoe personen aankijken tegen het thema en waar de knelpunten liggen. Daarnaast is het ook heel duidelijk geworden hoe belangrijk de kracht van de juiste kennis verspreiden is. Door deze ervaringen en persoonlijke motivatie ben ik samen met Eliott At WorQ gestart. Het combineren van mijn kennis als voorlichter en communicatieprofessional en mijn persoonlijke ervaringen binnen At WorQ vind ik fantastisch. Ik hoor graag of wij ook iets voor jou kunnen betekenen hierin!Over Eliott

    Mijn naam is Eliott en mijn voornaamwoorden zijn die/diens. Ik woon in Nijmegen samen met mijn vrouw.

    Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht als Biologiedocent voor het voortgezet onderwijs. Tijdens de opleiding ben ik actief lid geweest van de VAC (vakgroep advies commissie) en heb ik de GSA van de HU ondersteund. Hierbij organiseerde ik veel bijeenkomsten, scholingen en activiteiten school- en opleiding breed. 

    Net als Lou ben ik vrijwilliger bij het voorlichtingsteam van COC Regio Nijmegen en ben ik zowel voorlichter als coördinator.  Naast mijn vrijwilligersfunctie bij COC Regio Nijmegen ben ik daar in dienst als evenement-/ projectleider. Zo heb ik afgelopen jaar de regenboog conferentie 2023 georganiseerd, ben ik momenteel bezig met de regenboog conferentie van 2024 en werk ik mee aan een provinciaal MDT (maatschappelijk dienst tijd) project waarbij ik jongeren begeleid terwijl zij hun eigen talenten ontwikkelen en die inzetten voor de samenleving.

     

    Ik merk, als onderdeel van de LHBTI+ gemeenschap, dat er veel wrijving is tussen ons inclusief Nederland en alle systemen daaromheen. Zo is het mogelijk om een geslachtsindicator te laten aanpassen naar bijvoorbeeld een "x", mits je daar genoeg tijd en geld voor hebt.  Toch is het bij veel bedrijven, organisaties en instanties nog niet mogelijk om ook onder deze noemer geregistreerd te worden in het verwerkingssysteem. Dit is een concreet voorbeeld waar ik tegenaanloop in mijn dagelijks leven en zo zijn er nog vele andere voorbeelden. Ik hoop dat wij met At WorQ bij kunnen dragen aan een accepterend, inclusief en divers Nederland. Dit wil ik doen door informatie te verschaffen, voorlichting te geven en te adviseren waar mogelijk. Kunnen wij jou daarbij helpen of help jij ons mee?